ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Οι κρίσιμοι καιροί δεν επιτρέπουν να παραμένουμε θεατές και να εθελοτυφλούμε περιμένοντας σωτήρες από τα πάνω. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας και ριζοσπαστικά τα αίτια που παράγουν, διαιωνίζουν και διογκώνουν τα προβλήματα. Οφείλουμε πλέον όλες οι δημιουργικές δυνάμεις στο εσωτερικό του εργοστασίου και πάνω από όλους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αγωνιστούμε συντεταγμένα σε μια προσπάθεια για μια βιώσιμη ΕΑΒ. Το blog αυτό φιλοδοξεί αφενός να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει και αφετέρου να δώσει βήμα σε όσους πιστεύουν πως ότι συμβεί στο μέλλον δεν είναι προδιαγεγραμμένο, αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε επιλέγοντας τη δράση αντί για την αδράνεια, τη φωνή αντί για τη σιωπή, τη διαφάνεια αντί για τη συγκάλυψη, τον συλλογικό έλεγχο των ίδιων των παραγωγών αντί για την εγκατάλειψη στα χέρια των λίγων ειδικών ή ασχέτων.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ της ΑΣΚ

Όλοι θυμούνται, με πόσο κομπασμό ο πρωθυπουργός της χώρας, ΠΑΡΕΔΙΔΕ στα χέρια των «άξιων και μορφωμένων» το μέλλον της χώρας, ( Γ.Γ. υπουργείων κλπ), «μυαλά» από το εξωτερικό, επειδή δεν επαρκούσαν, κατά την κρίση του πάντα, αυτά των Ελλήνων επιστημόνων, των διανοουμένων και του στελεχικού δυναμικού.


σε σημείο μάλιστα να εισάγει και
Η πολιτική λοιπόν αυτή, υλοποιείται σήμερα στην ΕΑΒ με τον διορισμό του συν. Γ. Μπαρμπαρή ως εκτελεστικού σύμβουλου. Επιβεβαιώνεται πλέον, τόσο η παραλυσία των διαδικασιών στην διαχείριση του εθνικού πλούτου της χώρας, όσο και η ανικανότητα και ανεπάρκεια της Διοίκησης της ΕΑΒ για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης.
Η κυβέρνηση και τα όργανα της, βρίσκουν τον τρόπο να βελτιώσουν το εισόδημα σε επίλεκτα στελέχη, είτε μέσα από το νέο οργανόγραμμα, είτε με επιλεκτικές προαγωγές την ίδια στιγμή που επί του συνόλου, των εργαζομένων και των συνταξιούχων, επιβάλλονται ληστρικού τύπου περικοπές μισθών και συντάξεων και γκρεμίζονται κατακτήσεις και δικαιώματα ενός και πλέον αιώνα.
Δεν σέβονται, ούτε ποτέ σεβάστηκαν τα όνειρα και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, γιατί ποτέ δεν είχαν οι ίδιοι ούτε προσδοκίες ούτε όραμα. «Δώσε ημίν σήμερον». Λαμογιά, παραγοντισμός, ρουσφέτια, παραπλάνηση ψηφοφόρων, ψέματα, ασυνέπεια, προσωπικές καριέρες, και παράλληλα να διαδίδουν ότι ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ γιατί ("μαζί τα φάγαμε")...!!
Έτσι οικοδομήθηκε όλα αυτά τα χρόνια το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ(ΠΑΣΚΕ),που βρήκε άξιο συνεχιστή την Ν.Δ.(ΔΑΚΕ), με διορισμούς σε διοικήσεις οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων με πλουσιοπάροχες αμοιβές, μέσα από αδιαφανείς συναλλαγές και διαδικασίες προαγωγών, μετατάξεων κλπ, μακριά και έξω από τις ελπίδες και τους αγώνες των εργαζομένων. Με αυτά τα πρότυπα γαλουχήθηκε μια ολόκληρη γενιά και με τον ίδιο τρόπο επιχειρούν να επέμβουν και στη επόμενη.
Αλήθεια πόσο δικαιωμένοι η ταπεινωμένοι θα νοιώθουν «κάποιοι» Διευθυντές στην ΕΑΒ, όταν συνομιλούν με τον νέο εκτελεστικό σύμβουλο, για την αναδιάρθρωση, για αεροπορικά θέματα η για τον νέο 5ετη επιχειρησιακό σχεδιασμό της εταιρείας και την αναπτυξιακή της πορεία;;!! Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο συμβιβασμός τους, για τον παραγκωνισμό και την απαξίωση τους;
Σε κάθε περίπτωση, συναδελφισσες και συνάδελφοι, ο Συν. Γ. Μπαρμπαρης δεν μπορεί να βοηθήσει από αυτό το πόστο γιατί ο λόγος που διορίστηκε εκεί, είναι ΑΛΛΟΣ !! Είναι ο ίδιος λόγος για τον όποιο παραιτήθηκε αμέσως μετά την εκλογή του στο Δ.Σ. του ΣΕΕΑΒ. Είναι η αλληλοϋποστήριξη της ηγετικής ομάδας, η ανάδειξη και προετοιμασία των «διαδόχων», είναι τέλος η ανταμοιβή για τις πιστές υπηρεσίες των κακώς εννοούμενων κομματικών και άλλων συμφερόντων ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Ο μόνος ήσυχος και εξασφαλισμένος, μέσα σε αυτές τις εξελίξεις, είναι ο κ. Φιλιππακος, όπου τηρώντας απολύτως τις άνωθεν εντολές, διατηρεί την θέση του και τον μισθό του, χωρίς την παραμικρή αίσθηση ευθύνης απέναντι στο κατρακύλισμα της εταιρείας, τη στιγμή που χαίρει της απόλυτου
εμπιστοσύνης του εργοδότη υπουργού κου. Σαχινιδη και της κυβέρνησης   
Εσείς τα φάγατε και τα τρώτε., ακόμα! Εσείς και οι κλώνοι σας. Εσείς και ο συνδικαλισμός που κτίσατε και στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια. Εσείς και οι εργολάβοι σας, που τους έχετε αναθέσει "εργολαβικά"' την κατάργηση κάθε κατάκτησης των εργαζομένων και οδηγείτε τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην απαξίωση και την χρεωκοπία.
Εμείς, «κύριοι της κυβέρνησης του μνημονίου» πιστεύουμε στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας και της ΕΑΒ και βγήκαμε στους δρόμους και στις απεργίες για να το υπερασπιστούμε.
Δεν είμαστε εμείς στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Οι δικοί σας συνδικαλιστές είναι εκεί, και αφού κατάφεραν να την εξουδετερώσουν πλήρως, σήμερα τους ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΕ και τους ΠΡΟΑΓΕΤΕ για την επιτυχία τους.
Οι δικοί μας συνδικαλιστές, και όχι μόνο, καλούνται στην εισαγγελία της ΘΗΒΑΣ για να εξηγήσουν, γιατί εμποδίζουν την είσοδο των εργολάβων σας στην ΕΑΒ και αντιπροτείνουν κανονικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ.!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!
Συναδελφισσες και συνάδελφοι
Η αποχώρηση του σ. Γ. Μπαρμπαρη από το ΣΕΕΑΒ, (θέση Διοίκησης με εκτελεστικές αρμοδιότητες), η
πεισματική παραμονή του Φ.Αγαδάκου στο Δ.Σ. της ΕΑΒ ,παρά την συνταξιοδότηση του και τις εκλύσεις να παραιτηθεί, διασύρουν την υπόσταση του Σ.Κ., το χρησιμοποιούν σαν σκαλοπάτι για την προσωπική τους καριέρα, και εν γνώσει τους επιχειρούν να οδηγήσουν το μεγαλύτερο και το αγωνιστικότερο πρωτοβάθμιο σωματείο της χώρας, το ΣΕΕΑΒ, σε ανυποληψία και συρρίκνωση.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ !!!
Στόχος της ΑΣΚ και πιστεύουμε, και των υπολοίπων παρατάξεων είναι να κρατήσουμε ζωντανό το
σωματείο μας και τους αγώνες μας.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.
Σήμερα, η ανεπάρκεια της κυβερνητικής ΓΣΕΕ, η αδιέξοδη και διασπαστική λειτουργία του ΠΑΜΕ, και η πολυδιάσπαση των υπολοίπων συνδικαλιστικών δυνάμεων σε επιμέρους ανεξάρτητες η αυτόνομες ομάδες, οδηγούν το Σ.Κ. της χώρας στην αυτοκατάργηση του
Οι διασπάσεις και οι μεμονωμένες κινητοποιήσεις, δεν ανατρέπουν αυτή τη πολιτική.
Αυτό που απαιτούν οι καιροί σήμερα είναι n ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Κ.
-ΑΜΜΕΣΑ Γ.Σ. Με πραγματική απαρτία και αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων με θέματα:
(Εργολάβοι, συνέχεια των αγώνων ενάντια στο μνημόνιο, ανάπτυξη-συνέχεια της ΕΑΒ) -ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ για όλους τους εργαζόμενους της ΕΑΒ. -ΙΔΡΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΡΑ (όπως λέει το καταστατικό του ΣΕΕΑΒ). -ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ OA ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΚ